Kan INTE sova !


Jag borde sova för måååånga timmar sedan , men icke !


Var iallafall på birsta idag med emelie , malin och hennes två barn
Givetvis blev de en sväng förbi Toys´r us :o)

Och med mig hem fick jag en bil som Teus kan åka på för mycket billig peng !


Jag kan lova att min son blev mer än överlycklig när han såg vad mamma köpt åt honom . Han inspekterade den noggrant (besiktade kanske) haha !
Sen ha han klättrat och tutat och åkt på den hela kvällen, snacka om HIT ;o)

Nä nu måste jag verkligen försöka somna , ska in på birsta imorgon igen och då blir de ju ännu en tur till leksaksaffären . Tänkte kika in på barnens hus också . Det är ju en viss herre som fyller år snart . Eller två herrar kom jag på . Tomas fyller ju om typ 2 veckor , så får väl försöka hitta något till honom också .
Kanske inte på Barnens Hus dock ;o) haha !

Ja hua,jag blir som ett barn själv i dom där jäkla affärerna så här lär ju plånboken åka fram både en och två gånger imorgon

Gooood Niiight !



En sockerbagare ...osv ;o)



Idag har jag och Teus bakat tillsammans , jag gjorde de mesta och han hjälpte till att slicka av sleven haha ;o)
Vilken assistent va?♥

Har ju självklart knäppt kort så dom ska bjuda på vid senare tillfälle !


Igårkväll åkte jag hem till emelie en stund för att droppa av presenter och surra bort några timmar , därav min inspiration till bak idag ;o)


Efter bak,middag och disk så kan ja inte påstå att man gjort så värst mycket . Har känt mig så laaat hela dagen!
Men lek och bus har vi hunnit med och Teus går allt längre sträckor åt gången :o) *superstolt*

Jag och lilleman åkte en sväng till stan med mamma förut också och när vi kom hem igen var de bara för pappa att byta blöja,borsta tänderna och lägga herrn som var jättetrött efter en lååång dag utan någon powernap alls .
Och han la sig så sent som 20 ikväll !
I vanliga fall slocknar han runt 19 . .
Igår var han också uppe och myste en stund längre än vanligt och mumsade krokar och drack pärondryck .
Man kan unna sig lite helgmys med mamma och pappa tycker jag :o)


Nu ska jag krypa upp i famnen på min älskling som ser något program om björnar på kulturkanalen eller vad de nu heter och njuta av mina och snusisens bakverk , delicious !





Gammal bild på mitt hjärtas lycka !


Hemma med mina älsklingar



Ja nu har jag och Teus varit ute och gått med mamma/mormor en stund och vi kom väl hem för ungefär en timme sen , då fick minsta herrn middag . Lax blev de åt honom :o)

Jag och Tomas ska äta mysmiddag ihop när fisen lagt sig , de blir kyckling ris & currysås till oss .
Blir väl till att se Körslaget ikväll och efter de var de ju någon film,"little miss sunshine" som man kan dega framför .

Nu ska jag ta och servera lite ostkrokar , tror en viss liten gosse blir glad då , och sen ska jag njuta av att vara hemma i lugnet med mina två älsklingar :o)


Löööördaaaag :o)


Och våran sjukling verkar känna sig lite bättre för han är överallt och ingenstans och tycks vara på ett väldans bushumör ;o)
Jag personligen skulle uppskatta om han ville ta de lite lugnt också så de inte ger bakslag mot kvällen,men hur förklara de för en kille på 10 månader som har fullt upp med härja allt vad han kan här hemma ..

Nu ska jag ta och torka våran lilla snorpåse runt näsan och sedan ska vi gå ut med mamma och vovvarna ett tag :o)


Tidig helg



Ja här hemma vaknade vi med en snorig och gnällig liten grabb som också hade en aning feber , märktes redan under natten att allt inte stod rätt till eftersom han sov väldigt oroligt och näsan rann.
Sen känner väl inte jag och tomas oss riktigt 100 heller så då bestämde vi oss för att göra helg lite tidigare så att säga .

Dagen har bestått av en tur till affären med mamma och sen bara varit hemma tillsammans och slappat . Gjorde iordning lasagne, som blev världens godaste tror jag ! :o)
Och medans den stod i ugnen så tog jag en dusch och drog på mig morgonrocken , efter vi ätit god mat ihop så gick jag runt och tände lite ljus i lägenheten och sen tog mina två grabbar ett bad ihop .
Även om lilleman har varit lite upp och ner nu när han inte är så kry så har dagen ändå på de stora hela varit underbar .

Hade tänkt att vi skulle krypa ihop framför tvn tillsammans alla tre , men Teus somnade i min famn för en liten stund sen så de får väl bli jag och älsklingen som myser på soffan då .
Tänkte mumsa lite bågar och kramas , verkligen rå om varandra:o)


Som jag älskar er,
Tomas&Teus♥

Storväxta kråkor i timrå ? ;o)



Idag blev de en rejäl promenad för mig och älsklingen , jätteskönt!
Och otroligt mysigt :o)
Teus , hjärtat vårat , tyckte nog också de var härligt att komma ut trots vädret för han halvlåg i sina nya täckisar och myste med fårpläden och där somnade han en bra stund ♥

På vägen hem fick vi se något vi inte förväntat oss iallafall , kom gåendes vid isladan (eon arena) och fick syn på en stor fågel som satt på en elledning . På håll så tyckte jag mitt spån att -"Titta Tomas,vilken jättekråka" , men när vi kom närmare så såg vi att de var definitivt inte en kråka som satt där utan de var en tjäder !
En tjäder på elledningen vid ladan ?!
Ja som sagt,de var ju inte väntat ..

Och jag som grämt mig över att vi inte tog kameran med oss ut fick ännu en anledning att muttra vidare om den där förbannade glömda kameran som låg hemma ;o)


Blev en tur på supermarket med mamma också och fick höra ett och annat som jag inte riktigt var beredd på , har inte smält de hela än utan är fortfarande väldigt chockad över dom hemska nyheterna .
Vet inte vad man ska säga heller
men jag älskar dig mamma !


Nu blir de film och extreeemt sen middag , tacos !

Lite mitt-i-veckanmys ;o)

 


Jordbävning ?


Var vaken alldeles för länge igår , jag och emelie har skaffat oss ett visst beroende .
Det började med att hon var fast i träsket och som den goda vännen hon är så fick hon med mig i fallet !
Vi är fullständigt torsk på alfapet !
Inatt kom jag i säng runt 02 vilket inte alls är likt mig bara för att jag hade såå svårt att slita mig ifrån datorn där jag och emsan tävlade om vem som var minst trött i hjärnan och därmed skulle klara flest ord och poäng .
Jag kan ärligt säga att jag förlorade mer än jag vann , men men ..
Hoppas på att få klå henne ikväll istället :o)

Vaknade tidigt av en gosse som ville ha ny blöja och något att äta . Så upp och byta och sedan ge han en flaska välling . Somnar om och vaknar sedan, inte av lilleman som brukar vara min väckarklocka, utan av att jag håller på skakar ur sängen . Ett fruktansvärt oljud och sängen hoppar runt i sovrummet .
Trots att jag fått sovit längre än vanligt kan jag inte låta bli att irriteras över de hemska oväsen som stör min ljuvliga sömn .
Flyger upp ur sängen och de visar sig att dom håller på att lägga asfalt precis utanför våran dörr !

Jaha,men så bra
Jag som trodde det var jordbävning !

Men men , efter några minuter så la sig mitt nyss-vaknat-stör-mig-inte-humör och jag blev lite gladare . Ända tills stanken kom ! Trängde sig in genom väggar och otätade rutor , smakade nästan damm i munnen på mig så frukosten fick vänta ;o)

Nej då nu ha ja gnällt av mig nog och riktigt så illa var de ju faktiskt inte haha !


För tillfället har jag min karl i badkaret och min son i sin säng . Antar att han snart kommer vakna och då ska vi vandra till byn en sväng .
Lite tråkigt väder men de är ju ändå skönt att komma ut och röra på sig . De piggar verkligen upp en :o)

Jo just de,var ju på Maxi igår och där hittade jag jättefina täckbyxor + jacka för 199 kr .Nedsatt från 349 så de var ju klart att man skulle dyka ner där och kolla också. Först fastnade jag för ett helsvart set , men sedan såg jag att de fanns i grått och vitt också . Endast ett set kvar av den och hur stor skulle chansen vara att de var just den storleken jag var ute efter .
Stor ! skulle de visa sig för de var precis den size jag skulle ha :o)

Stod en kvinna intill mig som pratade i telefon , antagligen med sin dotter för hon såg de plagg jag hade valt och sa att hon tyckte de var ursnyggt . Men något sånt fick hon väl inte komma hem med för personen i telefonen ville ju bara ha rosa .
Så ja,jag kan bara gissa att de var en mormor som var på ute och ville handla till sitt barnbarn som mest troligt var en flicka ;o)
Men jag blev iallafall jättenöjd så nu har Teus jättefina täckisar och jacka !


Nu hör jag att gubbarna har satt igång utanför igen med sina monstermaskiner så antagligen är lunchen över och jag kan nog vänta mig att Teus vaknar vilken sekund som helst också
För kan inte jag , som brukar ligga nästintill som i ett slags koma för omvärlden när ja sover,hålla mig kvar i drömmarnas land så kan ingen de ! ;o)


Kanonväder :o)



Ja men visst , solen lyser ! Härligt !

Teus sover och jag väntar på att mamma ska höra av sig , tänkte ta en tur med henne till Maxi för lite shopping av matvaror m.m .
Sedan ska jag definitivt lura med henne på en promenad i de fina vädret :o)

Igår fick en stolt mormor och morfar se sitt älskade barnbarn traska några steg och tappert öva på massa rörelse på fri fot så att säga ;o)

Han håller igång mest hela tiden och nog är man nervös över att han ska göra sig illa de lilla livet för de är svårt att hänga med i svängarna haha ..
Men de är så roligt samtidigt !

Var på bvc igår också , han är redan 77 lång !
I väntan på våran skjuts lekte vi en massa i väntrummet där och barnmorskan fick också se Teus in action :o)
Jaaa , jag vet att jag är tjatig . Men this is a BIG thing !


Malin! :
Ser fram emot de :o)

Ja för övrigt har ja inte så mycket att skriva nu egentligen så jag ska ta och göra mig iordning för en tur till birsta istället

Höres senare !


Dom första stegen ...



Teus har ju länge klättrat längs soffa,väggar,bord,oss ja you name it . Han har även försökt sig på att släppa taget för att se hur länge han klarar att stå själv , oftast har han lyckats som bäst om han fokuserat på något annat för så fort han kommit på sig själv med att vara utan stöd så ha han druttat på ändan .

Men igår när vi höll på att leka tillsammans så ställer han sig mot soffan och sen tittar han på mig , släpper taget och går själv :o)
Inte flera hundra meter, men han klarade flera steg själv mot mig och de tyckte han var såå kul så han skyndade sig tillbaka mot soffan och sen skulle han gå till mig igen . Så höll vi på en bra stund och även idag har vi hållt igång med övandet

Det går inte att beskriva den känslan , helt fantastiskt !

Så nu får vi se då när herrn börjar gå på "heltid" så att säga . Det kan ju dröja ett bra tag kanske , men nu är vi en bit på väg :o)

Jag har märkt idag att han försökt bege sig iväg utan någon som finns att ta emot honom också så lite nervös blir man ju samtidigt , vill ju inte ha några olyckor.Och sen har han ju sin lära-gå-vagn som han fick i tidig 1-årspresent av sin mormor som man också blir lite nervig när han trallar runt med den haha !
Jag trodde inte att han skulle falla så värst för den,men samma kväll så vandrade han med den och nu har han gett sig sjutton på att gå iväg utan någon som helst stöd och hjälp så där missbedömde jag allt vår lille krabat ;o)
Det går ju så fort , från dag till dag så är de något nytt
Vilken hääärlig tid man befinner sig i !

/ Mycket stolt mama !

Lite shopping :o)


Ja i fredags bar de iväg till Birsta med mamma och självklart handlades de till gofisen :o)

Kom hem med tre tröjor , en slipover , ett par byxor , mockasiner , skor ,strumpor och en heelt underbar mysdress med nalle phu :o) Jag skulle också vilja ha en sån , fast i rosa kanske haha !
Superfina kläder blev var de iallafall så jag är en ubernöjd mamma nu =o)

Satsade på storlek 80 i allt utom Phu-dressen , där drog jag till med 86 och tänkte att nu drunknar ungen i den här ( men bra att kunna växa i eftersom vintern är lååång)
Tog på honom dressen idag och tycker inte alls den såg så där extremstor ut som jag trodde den skulle vara .
Blev alldeles paff !
Visst kommer han kunna ha den ett tag framöver så jag prickade nog in en perfekt storlek där :o)
Det ska verkligen bli intressant på bvc och se hur lång han är egentligen nu för tiden !

I skor drar han 22 just nu , för visst är de väl cirka en och en halv centimeter man ska lägga på?
Och han ha ju 19

Får se vad de ska bli för storlek i vinterbootsen , ha inte köpt några riktiga såna än . Vill ju gärna dra ut på de så länge som möjligt så de blir en st som funkar ett tag :o)


Nu ha mitt lilla kärleksmonster sovit en stund och jag hör nog att han vaknat till så jag ska gå och hämta upp honom ur sängen så ska vi leka , käka och gå på promenad

Sen tänkte jag försöka träffa emelie och falken också ikväll


Försökte hitta några bilder från min shopping , men icke sa nicke !
Allt ja har att visa är två av dom 3 tröjorna jag fick med mig hem



Tyckte dom var så fin bägge två så jag kunde inte välja mellan färgerna

Då när man är lite shopoholic så får båda följa med såklart ;o)

Nej på återseende , älskling kallar som sagt från sovrummet !


Mammas Prins :o)



Heeeela 10 månader idag !

Du betyder allt för mig gubben






Laddar med läsk och ostkrokar :o)


Jajjamensan !

Jag tänker mysa ner mig i soffan om en liten stund och avnjuta säsongens första avsnitt av Desperate Housewives , till de tänker jag mumsa ostkrokar och svulla mig allmänt med lite tända ljus och egentid :o)

Teus och jag har varit hos mamma/mormor hela dagen , blev en tur in till stan och sedan timrå . Därpå åkte vi tillbaks till mammsen och surrade massor och Tean busade med både vovvar och katter ;o)
Efter en liten incident med snask som mormor bjöd på så såg mitt lilla hjärta ut som hej kom och hjälp mig så då tog jag och kastade ner han i badkaret en sväng . Där plaskade vi på en stund medans mormor diskade och bytte gardiner och sedan var de puss och kramkalas :o)
Gopojken min !♥


Vi kom hem runt 19-tiden så då var de en extreeemt trött kille som hängde halvsovandes i min famn in genom dörren . Var bara att byta på honom och borsta smågaddarna , sen hann jag inte mer än lägga ner huvudet hans på kudden så sov han gott .


Just för tillfället är jag och Teus ensam hemma , ärligt talat känns de rätt skönt . För nu när lilleman sover så får jag min tid för mig själv jag också . Det är värdefullt faktiskt !
Så de blir nog en dusch för mig innan jag intar soffläge ;o)

Träffade emelie och emlie igår och jag blir lite smått avis när jag ser emfaans kula , de är onekligen en magisk känsla att vara gravid !
Meeen,jag har fullt upp med min bus så de får nog vänta ett tag till innan de blir några fler små fossar i det här huset haha !


Nu : duschen !
Sedan : Mammamysstund ;o)



 

 



Min lycka,min kärlek,mitt Allt i evighet ♥

 

 


Tänder hit och tänder dit !



Alla dessa bajsblöjor ,
jag har tjatat om tandsprickning och blöjbyten tidigare och det är fortfarande lika roligt här ;o)

3 stycken risgryn nere och 4 uppe nu

Sedan ville min käre son kliva upp runt 05 idag igen !

Vet inte varför han är så morgonpigg ,
sen sover han även smått oroligt om natten så
man är rätt slut som artist tidigt om kvällarna

Trots de så kommer man inte i säng förräns klockan passerat halv tolv ändå !

Men känner mig mycket piggare idag än vad jag gjorde igår iallafall :o)

Så nu ska jag kasta i mig några mackor sen ska jag ta med mig Teus ut och gå för jag orkar INTE sitta här inne längre !



Gäääsp !



Somnade alldeles för sent igår och vaknade åt skogen för tidigt , så nu är man lagom sliten kan jag lova !

Teus bestämde sig för att börja väcka mig lite försiktigt runt 04.30 , när jag inte hoppade ur sängen med en sång som han önskade så höjde han ljudnivån lite extra och jag kunde konstatera tio i fem att de fanns ingen chans att vi skulle få sova vidare med tanke på att gossen vägrade somna om,han var pigg och jätteglad han .
Så strax efter 05 satt vi nermysta i soffan med täcke och väntade på att barnkanalen skulle börja , mitt morgonhumör som inte är de bästa vände en aning då älsklingen kom in med varm choklad och ostmacka åt oss :o)

Tidig morgon blev de så ikväll lär man somna ovaggad runt åtta haha


Jaja , nu väntar dagens sysslor på en . Bra väder iallafall så måste ta mig en promenad med lillspöket ..

Hmm lillspöket , han är ju faktiskt inte så liten längre . På torsdag blir han 10 månader gammal !
Det innebär att de är bara två månader kvar till han fyller 1 år .
Har såklart redan börjat fundera på presenter samt vad man ska hitta på den dagen , självklart blir de tårta och allt de där . Men , samtidigt så har jag en önskan om att ta med familjen för en tur med häst och släde :o)
Tänk vad mysigt !

Ja det är ju även nära till jul nu , igen ! Och jag har mina julklappar färdiga till släkten:o)
Känns skönt de iallafall !

Ser framemot julen , för trots stressen som den helgen skapar så är de ju nåt magiskt ändå :o)
Och vem längtar inte efter ett smarrigt julbord , de spelar ingen roll ! Varje år äter man så mycket julmat och vid årets slut är man verkligen less och avslutar med en finmiddag på självaste nyårsafton för att sedan gå över till vanlig husmanskost igen den första januari ;o)
Trots de så när snön börjar falla igen (som man förövrigt också lessnar på innan vintern är över) så är de något som vaknar inom en . Jag blir lika pirrig i kroppen varje år första snön kommer ! Och direkt associerar man till julmys med god mat och sina nära & kära omkring sig. Och man verkligen längtar till den 24e december!Är de inte märkligt så säg ?

Nej nog om julen nu , här ska plockas lite och sen har jag några andra saker att ta itu med så lika bra man sätter igång då .

Ska ju som sagt på en prommis sen också :o)





Precis lunchat :o)



Ja nu har vi ätit lunch och jag har diskat ,
kände mig så ambitiös så jag stekte pannkaka och till de blev de sylt och nyvispad grädde :o)
Behöver jag tillägga att de var huuur gott som helst ? ;o)

Vet inte vad som flugit i mig , men är galen i pannkaka just nu . Har så många konstiga grejer för mig så om jag inte visste bättre skulle jag gissat på att jag var gravid igen . Har ett märkligt illamående som förföljt mig ett tag nu och sen mina humörsvängningar som drabbat mina nära och kära på sistone .
Ja , jag är ett "preggomonster" , men utan att vara på smällen . För som sagt , de borde vara nästintill omöjligt !


Nu funderar jag på att gå emot väder och vind och ge mig ut på en promenix trots regnet , känner för att röra på mig :o)


Senare tänkte jag även slänga in lite bilder om jag orkar


På återseende :o)

Och just de , glöm inte att det är "Kanelbullens Dag" idag . Blir väl bak senare också då , hyggligt gott med nybakade bullar och mjölk . Eller oboy som är mammas favoritblandning ;o)





Fredag ..



Märkligt , var de inte fredag igår ??

Jag vet inte hur de går till , men veckorna känns alldeles för korta nu för tiden .
Ny vecka hit,ny vecka dit .. Ja man blir nästan snurrig


Hur som haver så har jag varit väldigt huslig av mig dom senaste dagarna , för några dar sen så ställde jag mig och gjorde hemgjorda köttbullar . (Det är ju inget jag brukar göra ofta) Och sen igår var jag så ambitiös så jag stekte panncakes till och med (jag brukar föredra fläskpannkaka för mitt tålamod brukar i vanliga fall inte uppskatta långstekning)
MEN , jag tyckte de var riktigt ROLIGT . Och idag har jag tagit itu med ett och annat förövrigt , mest såna saker som man gör praktiskt taget dagligen , men ändå känns skönt att ha de gjort .
Jag började dagen lugnt med lite mys framför barnkanalen med Teus , sen åt vi frukost tillsammans och efter de bar de av på promenad .
Kom hem och bestämde mig för att baka , blev sockerkaka med kanel :o) Smidigt och såå gott !
Dammsugade,skurade,diskade medans pappa och Tean åt lite lunch/mellis?
Sen kröp jag runt på alla fyra med lilleman , våran nya favoritlek är nämligen jagis ;o)
Jag har nog aldrig hört han skratta så gott förut , han bara tjuter rakt ut när vi leker ! Och då gör de ju inget att mammas knän får ta lite stryk heller ;o)



Hann med en tur till affären också där de inhandlades lite smått och gott för helgen :o)
Ikväll tänkte jag vi skulle göra lite toast till Idol och sen finns de chips och ostbågar också , goott!

Nu har pappsen och Teus badat och jag ska passa på att mysa lite med lillhjärtat innan han vill lägga sig ,
han har ju börjat lägga sig så tidigt , redan 19.00
Visst,de är ju superskönt vissa kvällar .
Men på helgen vill man ju sitta uppe lite extra och mysa tillsammans :o)


Älskar dig mitt lilla tandmonster !

7 tänder har han min lilla krokodilunge :o)

Men de resulterar också i extremt mycket bajsblöjor och stundvis extra gnäll
Men vad spelar de för roll ??

DU är fortfarande världens bästa Teus och
mamma Älskar Dig mest på hela jorden !





RSS 2.0